Contact
Naam
JSD-Spuitisolatie BVBA
Adres
Waverstesteenweg 148
Plaats
Bierbeek
Website

Is isoleren nuttig?Onze woningen isoleren we vooral om minder energie te verbruiken en in 2de instantie om het thermische en akoestische wooncomfort te verhogen. Anderzijds verplicht de overheid om een minimum aan isolatie toe te passen. Als tegenprestatie geeft de overheid premies en steun

Is gespoten PUR-isolatie beter?


U heeft meestal de keuze uit isolatiewollen of geperste isolatie platen. Dit komt meer door de naambekendheid die een aantal grote bedrijven verworven hebben dan met de productkwaliteiten. Alle cijfers wijzen immers uit dat (PUR), de beste isolatie is en zeker als het op prijs/kwaliteit aankomt. Voor elke woning is er wel een toepassing waar onze polyurethaanschuim een oplossing kan bieden. Vooral bij het isoleren van zowel gewone als zoldervloeren, tussenvloeren, spouwmuren, gemene muren, scheidingswanden, kruipkelders, terrassen….In de muur- en daktoepassing bekomt u in één laag een dubbel effect: isolatie en luchtdichtheid. Ook in de landbouw en industrie heeft polyrethaanschuim zijn diensten meer dan bewezen bij de isolatie van silo’s en hangars.

Reinigen en opschuimen van buitendienst gestelde mazouttanks - met attest!

Wat is Polyurethaan - PUR?


Bekend sinds 1937 als een isolatie thermohardend schuim.  Een co-polymeer bestaande uit twee verscheidene segmenten: een hard segment, vooral een di-isocyanaat en een zacht segment dat eindigt in twee (of verscheidene) –OH groepen.
Het co-polymeer verkrijgen wij door de samenvoeging van het isocyanaat met alcohol groepen en urethaanbinding. Er vormt zich een keten met opvolgend zachte en harde segmenten.
De zachte segmenten vormen een kleverige massa, terwijl de harde segmenten kristalliseren waardoor ze hard en broze materie vormen. Samengevoegd vormen ze de perfecte combinatie van buigzaam, sterk en met een lange levensduur.
Het is een zeer goed thermische isolatie, die zelfs heden in nieuwe koelasten wordt aangewend.

Voordelen van PUR

Naadloos


Het op- of inspuiten van PUR-schuim gebeurt in één enkele aansluitende laag. En dit tot in de verste punten en spleten van de constructie. Er zijn dus geen naden of onzorgvuldige aansluitingen die aanleiding kunnen geven tot koudebruggen.


Warmte- en geluidsisolerend

Polyurethaanschuim van JSD zorgt voor het hoogste wooncomfort zowel op thermisch als op akoestisch vlak. De vele ingesloten microscopische luchtbelletjes (droge stilstaande lucht) houden alles gezellig warm of juist fris in de zomer. Een variant die soepeler is zorgt voor de ideale contactgeluidsisolatie.

Onze woningen isoleren we vooral om minder energie te verbruiken en in 2de instantie om het thermische en akoestische wooncomfort te verhogen. Anderzijds verplicht de overheid om een minimum aan isolatie toe te passen. Als tegenprestatie geeft de overheid premies en steun

Gezond en confortabel


Polyurethaanschuim bevat geen elementen zoals stof, microvezels of ander stoffen die aanleiding kunnen geven tot allergieën of huidirritaties. Dit in tegenstelling tot andere schuimen en wollen. Een niet te onderschatten voordeel zowel voor de aannemer als voor de bewoners.

100% luchtdicht


Lage energiewoningen en passieve woningbouw, hebben aangetoond dat de luchtdichtheid een absolute voorwaarde is voor een perfecte isolatie. Polyurethaanschuim beantwoordt hier volledig aan. Een spouwmuur bijvoorbeeld wordt volledig en luchtdicht opgevuld.

Milieubewust

In tegenstelling tot andere isolatiematerialen bevat gespoten PUR-schuim geen irriterende vezels noch toxische elementen. Het wordt geleverd in navulbare en dus niet milieubelastende verpakkingen. Het schuim wordt op de werf klaargemaakt. Eén vracht-wagen PUR-grondstof haalt 24 vrachtwagens isolatiewol van de baan.

Rendement

Isolatiewaarden


Hoe lager de Lambda d-waarde van een isolatiemateriaal, hoe beter het isolerend vermogen. Bij de meeste producten ligt deze waarde tussen 0,030 en 0,040 W/mK.

 

Product

Lambda-waarde

Polyurethaan

0,026 W/mK

Polystreen

0,035 W/mK

Glas steenwol

0,040 W/mK

Polystreen mortel

0,100 W/mK

Schuimbeton

0,350 W/mK

Voor verschillende diktes van gespoten polyurethaan krijgt u volgende isolatiewaarden

 

Dikte

U-(k)Waarde

R-Waarde

3cm

0,83 W/m²K

1,20 m²K/W

4cm

0,62 W/m²K

1,61 m²K/W

5cm

0,50 W/m²K

2,00 m²K/W

6cm

0,42 W/m²K

2,38m²K/W

8cm

0,31 W/m²K

3,22 m²K/W

10cm

0,25 W/m²K

4,00 m²K/W

12cm

0,21 W/m²K

4,76 m²K/W

 

 

Trefwoord
Vloerverwarming, PUR-isolatie, Dakisoaltie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Spouwmuurisolatie, Opslagruimtes, Spuitisolatie
Rubriek
Isolatiewerken
Contact