Contact
Naam
Betoncentrale Blomme NV
Adres
Toevluchtweg 18
Plaats
Nieuwpoort
Provincie
West-Vlaanderen

Bouwmaterialen & Betoncentrale Blomme N.V.

 

Geschiedenis van de handel in Bouwmaterialen Maurice Blomme - Eerbout en Zonen

Deze handel in bouwmaterialen werd gesticht net na de oorlog, namelijk in 1946, door de ouders Maurice Blomme en Adeline Eerebout met hun twee oudste zonen. Later kwam ook de jongste zoon bij het bedrijf. Het waren barre tijden en het opstarten van een handel was niet voor de hand liggend.

De eerste zeer bescheiden vestiging was gelegen langs de Ijzer, namelijk de Ijzer rechter oever nr. 27 te Nieuwpoort. Kort na de oorlog was het zeer moeilijk om aan de nodige bouwmaterialen te komen bij de diverse fabrieken. Het was slechts na veel aandringen dat er een handelsrelatie opgebouwd kon worden en dit nog tegen zeer strenge voorwaarden. Vooral op het gebied van betalingstermijnen, namelijk veertien dagen, terwijl de aannemers lang moesten wachten om zelf betaald te worden. Alles gebeurde in functie van de oorlogsschade.

In 1953 werd de vestiging overgeplaatst naar waar momenteel nog altijd uitgebaat wordt, namelijk de Pieters Deswarteslaan 57, 8620 te Nieuwpoort. Om zoveel mogelijk up-to-date te blijven werd in 1970 een betoncentrale gebouwd langs de Veurnevaart, recht tegenover de uitbating. In 1989 werd na de aankoop van grond in de industriezone (1ha 50a) overgegaan tot de bouw van een ultramoderne bouwcentrale, die nu nog steeds operationeel is.

Het huidige vermogen van de vennootsschappen is het resultaat van het overwinnen van veel tegenslagen, hard werken en blijven investeren in steeds moderner materiaal.

 

Trefwoord
Beton, Betoncentrale, Grondwerken, Bouwmaterialen
Rubriek
Betonwerken
Contact